lunes, 20 de abril de 2009

L'autora: Asha Miró



L´Asha Miró va néixer a Nàsik, una ciutat de l’Índia, l’any 1967. Als set anys va ser adoptada per una família de Barcelona. Es va diplomar en Ciències de l’Educació per la Universitat Blanquerna de Barcelona i va cursar la carrera musical i de piano en el Conservatori Municipal de Barcelona. Del 1989 fins al 2001 va exercir com a mestra en diverses escoles de Barcelona. El seu interès per la cooperació l’ha portat a participar com a voluntària en camps de treball en diversos països i ha col·laborat en l’organització d’actes solidaris. També ha col·laborat en diversos programes de ràdio i televisió, com la presentació durant diverses temporades del programa cultural de Televisió Espanyola de Catalunya, Continuarà. Actualment col·labora en diversos programes de televisió i treballa per a l’Ajuntament de Barcelona com a assessora de la Regidoria de Drets Civils.

El gener de l’any 2003 va publicar La filla del Ganges, un llibre en el que explicava el retorn a la terra que la va veure néixer. També al 2003 va publicar Els quatre viatgers, un conte infantil que explica als nens què és l’adopció. L’Asha Miró també va publicar a principis del 2004 Les dues cares de la lluna, la segona part de La filla del Ganges i la segona part de la història de la seva adopció. Al novembre del 2005, el va seguir la segona part del llibre infantil Els quatre viatgers a l’aquari.

El juny del 2003 va rodar un documental de la seva història i, actualmetnt, s’està produïnt la sèrie de dibuixos animats Asha inspirada lliurement en la seva infància a Barcelona. La seva última novel·la, Rastres de sàndal, és la primera obra de ficció escrita juntament amb Anna Soler-Pont, es va publicar a principis del 2007 i està en procés de traducció a tretze llengües.

1 comentario:

  1. very nice blog. ^^
    do you know Seoul,Korea?
    if not, feel free to visit my blog.
    Have a wonderful day~
    Thanks a lot~~

    ResponderEliminar